Inledning

Hur gör man en hemsida?

Hur gör man en hemsida, hur laddar man upp den på internet och hur designar man den? I den här kursen kommer vi att lära dig hur man skapar och publicerar en fungerande hemsida.

Det är rätt svårt att lära sig webbdesign från böcker, de blir snabbt utdaterade och tekniken ser ut på ett helt annat sätt imorgon. Så om du har en webbdesign-bok liggandes vid skolbänken eller köksbordet just nu så släng bort den, här kommer vi att gå igenom allt du behöver veta.

Kostar det något?

Nej, varken den här kursen eller möjligheten att designa en hemsida kostar något. Om du däremot planerar att publicera din hemsida på internet så kan domänen (namnet) och webbhotellet (utrymmet) kosta. Det beror helt på hur du vill publicera den, vilket vi kommer till senare.

Vi kommer däremot att använda köpta programvaror i den här kursen, kostnadsfria alternativ kommer att finnas. Det är upp till dig att skaffa dessa programvaror på valfritt sätt.

Hjälp under kursens gång

Har du några frågor under kursen så får du gärna använda kommentarsfältet längst ned på sidan. Vi försöker att svara så ofta vi kan, och du får gärna hjälpa andra.

Vår policy och löfte till dig

Vi tillåter oss inte att sponsras av kommersiella tjänster eller programutvecklare. Vi rekommenderar helt enkelt inte sponsrat material. Däremot rekommenderar vi det som vi personligen anser är bäst just nu.

Du är här för att lära dig, inte för att köpas upp. Det är vår policy och löfte till dig.

Redo? Då sätter vi igång!


Vill du bidra till ett öppnare och friare läromedel?

Bidra med eget material
comments powered by Disqus